Mitä tapahtuu ja milloin?

Asuntomessut tulevat Keravan Postlarin alueelle kesällä 2024. Todella paljon ehtii tapahtua jo vuosia ennen messujen avaamista. Alustava aikataulu on alla, päivitämme sitä aina, kun jokin ajankohta täsmentyy.

Keravan kaupunki avaa uuden asuntoalueen rakentamisen asuntomessutapahtumalla Keravan kartanon ympäristössä. Keravan asuntomessujen teemoja ovat kiertotalous, kestävä liikkuminen ja uudet asumisen konseptit. Kiertotaloudesta kehitetään Suomessa ja maailmalla toimintamallia, jonka mukaan toimittaessa tuotetut materiaalit ja tavarat pysyisivät mahdollisimman pitkään käytössä. Näin toimittaessa kulutuksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt laskisivat.

Asuntomessujen avulla haluamme myös monipuolistaa kuvaa Keravasta asuinkaupunkina. Tavoitteena on luoda uusi ja uniikki kiertotalouden toimintamallin mukaan toimiva asuinalue. Joen varteen suunnitellaan ulkoilualueita ja palstaviljelyä. Keravan kartanon alueelle kehitetään toimintaa yhteisöllisyyden ja kiertotalouden ympärille.

Postlarin alueelta on kävelymatka keskustan palveluiden äärelle ja vain kivenheitto rautatieasemalle. Alue mahdollistaa autottoman elämisen ja myös helpon pendelöinnin ekologista raideliikennettä käyttäen.

SYKSY 2018 Asuntomessujen hallitus myönsi messut Keravalle vuodeksi 2024

TALVI 2019 Kaupunginvaltuusto hyväksyi puitesopimuksen allekirjoittamisen

KEVÄT 2019 Puitesopimuksen allekirjoitus, näiden verkkosivujen avaaminen

VUOSI 2019 Messualueen asemakaavatyö käynnistyyS

LOPPUKESÄ 2021 Asemakaava on lainvoimainen ja kuntatekniikan suunnittelu valmistuu

LOPPUVUOSI 2021 Messutonttien rakentajahaku käynnistyy ja haun jälkeen tehdään rakentajavalinnat 

VUOSI 2023 Messutalojen rakentaminen

KEVÄT 2024 Kadut, viherrakentaminen ja moottoritien melunsuojaus valmiit

KESÄ 2024 Keravan Asuntomessut avoinna nautittavaksi